https://www.missingone.com">Missingone

The rythm, soul & rock coverband

silvia gerard nico aart tijn petra arie dick arjan

Nico

Op een gure dag in 1978 wordt de twaalf jarige Nico door zijn moeder naar een repetitie van de jeugdharmonie in Hintham gestuurd. “Ga daar maar eens kijken ventje, misschien is het wel iets voor jou”.

Hij kreeg een Schenkelaars ventieltrombone aan zijn lippen en Bert Langeler leerde hem hierop spelen voor een rijksdaalder per uur. Dat goede les niet duur hoeft te zijn, blijkt hier uit. Na de jeugdharmonie kwam Da Capo waar Nico leerde drinken en roken, veel
drugs en Rock & Roll, de sex viel helaas wat tegen. Na enkele jaren sabatical haalde Aart Nico over om met het HTS afstudeerbandje mee te spelen. Er wordt een schuiftrombone gekocht en het ambrosure stijgt hem naar zijn lippen als Nico zich ook aansluit bij de Bende van de Vossewakers. Inmiddels zijn we 20 jaar verder en is het nog steeds een feest om met Missing One op een podium te staan. Nico geeft zich tijdens een optreden helemaal. Als hij niet hoeft te toeteren dan gaat hij dansen, dansen, dansen. Zijn moeder had gelijk; muziek maken is wel iets voor hem.