https://www.missingone.com">Missingone

The rythm, soul & rock coverband

silvia sabine nico aart tijn petra arie dick arjan

Peter

Peter zat in groep 8 toen hij de wens uitsprak om elektrische gitaar te leren spelen. Hij was er niet op bedacht dat hij van zijn moeder eerst naar blokfluitles moest. Dus zat hij een jaar lang tussen de kleine meisjes van groep 5 om noten te leren lezen en de basisbeginselen onder de knie te krijgen. Toen hij 13 jaar was mocht hij dan EIN-DE-LIJK naar gitaarles.
Eerst 3 jaar Spaans akoestische les, waarbij zijn 1e gitaar al snel sneuvelde tussen de spaken van zijn fiets. Daarna begon hij met elektrische gitaarles. Van zijn 17e tot 31e in de rock coverband Part Two gespeeld. Die tijd bestond uit repeteren, ouwehoeren, bier drinken, eigen repetitieruimte bouwen, optreden, en was kortom fantastisch.
Sinds zijn 21e speelt Peter ook bij de kerkband Inspiration, en nog steeds treden zij enkele keren per jaar op tijdens een dienst. Het gitaren heeft tijdelijk op een lager pitje gestaan door de komst van de kinderen, een verhuizing en flinke verbouwing. Na het zien van een optreden van Missing One in juni 2022 en een gesprekje met dorpsgenoot en trombonist Nico werd het vlammetje aangewakkerd. Sindsdien wordt er weer druk gerepeteerd als de kinderen op bed liggen en zit er weer wat gezond gitaar-eelt op zijn vingers. Peter is geen onbekende voor de band. Hij kende Missing One al van gastoptredens bij Van Jappe en in de feesttent in Genderen in 2014. Van kroegtijger naar huisvader en nu weer back on stage. Peter heeft er zin in om zijn spreekwoordelijke wilde haren te laten wapperen tijdens optredens de komende tijd.